به گزارش قدس خراسان، معاون شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در این همایش گفت: مرکز جهاد آبرسانی روستایی در ستاد وزارت نیرو با دستور وزیر نیرو با هدف سرعت دادن به امر آبرسانی روستایی در کشور و متمرکز کردن اعتبارات و بهرهگیری از همه ظرفیتهای ستادی و استانی در وزارت نیرو تشکیل شده است.
مجید آقازاده گفت: ویژگی خاص این شورا آن است که علاوه بر دستاندرکاران بخش دولتی، از توان نیروهای جهادی و خیران هم برای ایجاد تحول در امر آبرسانی به روستاها و مناطق محروم بهره برده میشود.
آقازاده افزود:وزارت نیرو در این زمینه به لزوم مدیریت درست و استفاده بهینه از منابع آبی کشور و همچنین توجه به توسعه زیرساختهای حیاتی بهویژه در روستاها و مناطق محروم تاکید دارد.
وی گفت: وزارت نیرو درصدد است تا در قالب یک برنامه ۳ساله تا پایان دولت سیزدهم، زمینه رشد ۱۰ درصدی شاخصها را فراهم کند و جمعیت تحت پوشش آب شرب پایدار بهداشتی را از ۸۰ درصد به بیش از ۹۰ درصد برساند.
معاون شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور افزود: در این زمینه با همکاری خیرین آبرسان هدفگذاری آبرسانی به ۵ هزار روستا را طی سه سال در نظر گرفتیم که امکان افزایش این رقم نیز وجود دارد.
روستاهای دارای تنش ابی بالای بیست خانوار حدود ۲۰ هزار روستا با جمعیت ۱۰ میلیون نفر است که در مرحله اول ۷ هزارو ۱۳۸ روستا از محل اعتبار محرومیت زدایی در حال اجرای طرح آبرسانی است ودر مرحله دوم حدود ۱۰ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار هم ابرسانی خواهد شد و خیرین آبرسانی به ۵ هزار روستا را بر عهده گرفته اند.
۱۵ استان عضو مجمع خیرین آبرسان هستند.
در ۱۴۰۰ روستا طرح آبرسانی توسط خیرین در حال اجراست و تا کنون ۵۱۶ روستا نیز با کمک این خیرین از آب شرب پایدار برخوردار شده اند که بیشترین آمار فعالیت خیرین آبرسان مربوط به استانهای خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و کرمان بوده است .
در یک و نیم سال گذشته ۳ هزارو ۱۴۹ روستا از آب شرب بهداشتی پایدار برخوردار شدند .
در نخستین همایش خیرین آبرسان کشور ۳۵۰ خیر آبرسان حضور داشتند.
در این همایش اعضا هیات مدیره خیرین آبرسان کشور معرفی شدند.
نظر شما